Нов парк и велоалеи си пожелаха малките балчиклии
Нов парк и велоалеи си пожелаха малките балчиклии / netinfo

Проучване "Ако аз бях златната рибка...", организирано в рамките на проект "Усмивки на града", се проведе в ОУ "Антим І" в Балчик. Шестокласниците представиха своите виждания за града си и предложиха по три промени, които биха направили за подобряване на живота в него, съобщават организаторите.

93% от децата описват Балчик като красив и забавен. 25% смятат, че е чист и предлагат организиране на акции за почистване на града и плажовете.

Желанията на учениците са да бъдат построени нов парк, морска градина, аквапарк, велоалея, спортно училище и дори университет.

Резултатите бяха отчетени в училището пред представители на общинската администрация и ръководството на училището.

Ръководителят на проекта Ваня Балчева връчи грамоти на най-отговорно участвалите в проучването и пожела на младите хора на Балчик сбъдване на желанията.

Инициативата е част от Проекта “Усмивки на брега”, реализиран от Международната фестивална програма “Приятели на България”, в партньорство с Местната инициативна рибарска група Шабла – Каварна – Балчик. Реализира се по Оперативната програма за развитие на Сектор “Рибарство”, финансирана от Европейския фонд за рибарство и бюджета на Р България.