Хари Потър
Хари Потър / Guliver/Getty Images
В Детски отдел на Регионална библиотека „Партений Павлович“ Силистра, малки, големи и още по-големи момичета и момчета ще могат да споделят заедно магията на незабравимите истории на Джоан К. Роулинг в глобалната инициатива „Нощ на книгите за Хари Потър“. Тазгодишното издание е под наслов „Училище за магии и вълшебства „Хогуортс“. 

В библиотеката младите магьосници, вещици и мъгъли ще имат възможност да вземат участие във вечер, изпълнена със забавни игри, четения на откъси от любимите книги и голям магьоснически куиз. Мястото ще бъде украсено от самите участници и те ще имат възможността да създадат свой собствен кабинет на професор Дъмбълдор.

Организаторите обещават и почерпка, вдъхновена от най-вкусните магьоснически храни, описани в книгите. В поканата към всички почитатели на Хари Потър е отправено и важно напомняне - да не забравят магическите си пръчки, костюмите и доброто си настроение.

Нощ на книгите на Хари Потър ще има и в добричката Регионална библиотека "Дора Габе". В Стаята на приказките специалистите ще посрещнат в 14.00 ч. деца от Средно училище "Св. Климент Охридски" в Училище за магии и вълшебства Хогуортс.