СУ "Димитър Талев"
СУ "Димитър Талев" / Дарик Добрич
Средно училище „Димитър Талев“ в Добрич завършва своите патронни празници – Талеви дни. Тази вечер за първи път учебното заведение организира Нощ на четенето, в която ще участват шестокласници. Те ще се посветят на литературата между 19.00 и 24.00 ч. Идеята е почерпена от посещение на педагози от училището в Португалия по съвместен проект, разказа за Дарик директорът Весела Панчева. Там те са присъствали на нощно четене, в което младежите рецитирали, пели, свирили на китари и чели любими произведения.
 
Кулминацията на празниците е утре, 28 април. В 10.00 ч. ще се даде старт на Открита сцена в английския двор на училището, където до ранния следобед ще се изявяват възпитаниците от различни паралелки. В същия час в малкия физкултурен салон ще бъде показано второто представление на клуб „Арлекин“, който е сформиран тази година в училището. Първата им постановка по приказката „Тримата братя и златната ябълка“ е получила овации, сега те показват класически прочит на „Малкия принц“. Изявите са отворени за гости и посетители.
 
Първокласниците ще направят утре пъзел-портрет на патрона Димитър Талев. На писателя и творчеството му са посветени дебати на ученици от IX, X и XI клас. Зрелостниците ще посетят Военното гробище и ще чуят беседа „100 години от Първата световна война“.
 
СУ „Д. Талев“ проведе наскоро ежегодния благотворителен бал, на който са събрани 11 000 лева, съобщи Весела Панчева. Средствата ще бъдат вложени в оборудването на модерен кабинет по природни науки. В края на март дворът на училището е бил почистен основно и са били засадени нови дръвчета, каза още директорът.