НОРАД проследи придвижването на Дядо Коледа
НОРАД проследи придвижването на Дядо Коледа / netinfo

Доброволци в Северноамериканското военновъздушно-космическо командване (НОРАД) „проследи” придвижването на Дядо Коледа по света, предаде АП.

НОРАД казва, че засича излъчваната от носа на елена Рудолф топлина, за да определя местоположението на белобрадия старец - от Австралия до Южна Америка. Технологиите и социалните медии се превръщат във важна част от военната традиция на САЩ и Канада, а програмата на НОРАД за „проследяване” на Дядо Коледа вече е събрала около 1,6 милиона „харесвания” във Facebook. 

Доброволците отговаряха на телефонни обаждания и имейли от деца и осъвременяваха данните за въображаемото пътуване, посочва АП.

Според НОРАД теглената от елени шейна с подаръци на Дядо Коледа е достигнала Канада, а за безопасното му прелитане над територията на страната се грижат два изтребителя на Кралските военновъздушни сили, отбелязва ТАСС.

По данни на НОРАД той вече е обиколил и раздал подаръци практически във всички страни по света, след като вчера е тръгнал от Северния полюс. От Канада зимният вълшебник се отправя към САЩ.

Източник: БТА