Никола Хаджитанев е носител на голямата награда „Анастас Петров
Никола Хаджитанев е носител на голямата награда „Анастас Петров / Дарик Добрич
Никола Хаджитанев е носител на голямата награда „Анастас Петров"
30810
Никола Хаджитанев е носител на голямата награда „Анастас Петров"
  • Никола Хаджитанев е носител на голямата награда „Анастас Петров"

Солистът на Софийската опера и балет Никола Хаджитанев е носител на голямата награда на националната среща на млади балетни изпълнители „Анастас Петров".

Натали Братанова печели специалната награда на името на Атастас Петров, учредена от община Добрич. Наградата за артистичност от фонд „Нина Кираджиева" отива при Елена Александрова.

Обикновено в конкурса се представят ученици от хореографските училища, но тази година се включиха и артисти от националната опера и благодарение на тях нивото беше доста високо, отбеляза председателят на журито  доц. Бисер Деянов.

Галаконцертът на лауреатите и финалистите е тази вечер от 19.00 часа в драматичен театър "Йордан Йовков". 

14-то издание на конкурса се проведе в Добрич след 10 годишно прекъсване. Родният град на патриарха на българското балетно изкуство Анастас Петров заслужава тази великолепна проява, отбеляза Емил Димитров, председател на фондация „Международен балетен конкурс" - Варна.  По думите му този конкурс е много важен момент в развоя на младите балетисти, те полагат изключителни усилия, които заслужават да бъдат адмирирани.

Чуйте в аудиото коментар за Националната среща от доцент Ясен Вълчанов, преподавател в НАТФИЗ "Кр. Сарафов", първи солист на Софийската опера и балет. Той е носител на Голямата награда "Анастас Петров" преди 28 години - през 1982-а. Сега е член на журито - за пореден път. С него разговаря Валентина Добринчева.

Никола Хаджитанев е носител на голямата награда Анастас Петров"
netinfo

Кметът Детелина Николова награждава Никола Хаджитанев