На Спасовден, освен почитта към мъртвите, българският народ се покланя и на хляба си и на тези, които го правят. На този ден празнуват хлебарите и сладкарите. В 11.30 часа те се събраха в двора на Стария Добрич, за да отбележат своя ден и да покажат продукцията си. Включиха се от регионалната добричка Федерация на хлебарите и сладкарите, Кулинарната академия към Висше училище „Международен колеж", както и частни производители от Добрич и Балчик.
Показани бяха уникални изделия на сладкарското изкуство, направени специално за празника. Студентката Ваня Донева от Кулинарната академия демонстрира вити питки в различни форми. Тя меси и хлябове от банан и тиквички.
Сладкари от Добрич и Балчик са подредили кошнички и петифури, пълни със шоколад. Димчо Димов от регионалната федерация на хлебарите и сладкарите прави торта от моркови. Заедно с Галин Иванов от Балчик, той разговаря с Валентина Добринчева за кризата и занаята. Можете да ги чуете в прикачения файл.
Резбата, за която говори Димчо Димов
Гербът на Добрич от Кулинарната академия е хляб, направен от тъмно и светло тесто.