/ dariknews.bg
Спря обслужването на част от линиите в пътната мрежа на община Генерал Тошево. Няма желаещ да обслужва обществения транспорт след изтичане на договора за превоз на пътници между Община Генерал Тошево и „Товарни превози – ГТ“ АД.

От Общината са провели процедура по закона за обществените поръчки, на която нито една фирма не е изявила желание за участие. Общинското ръководство е изискало „спешна мярка“ с писмо до Областна администрация Добрич.

Областният управител е разрешил пряко възлагане на обществена услуга за превоз на пътници по автобусните линии. Били са поканени фирми, но до крайния срок – 17.00 часа на 1 август не е постъпило съгласие от превозвачите.

Отпада изпълнението на маршрутните разписания по линиите от Генерал Тошево за: Красен, Житен, Писарово, Кардам, Преселенци-Спасово, Рогозина-Спасово, както и Генерал Тошево – Добрич в часовете 6.50, 9.30, 13.00, и 17.00.

Прекъсването на обществената услуга не е в интерес на гражданите, коментират от общинското ръководство и съобщават, че се търси решение на казуса със всички механизми, които българското законодателство позволява, така че в най-кратки срокове да бъде възстановено нормалното обслужване на маршрутните разписания на територията на общината.