Неуправляем камион помете 16-годишно момче
Неуправляем камион помете 16-годишно момче / Дарик Добрич

Камион без шофьор потегли в Добрич и блъсна 16-годишно момче, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Инцидентът е станал в 15.36 ч. вчера по бул.„Русия". Сигнал за него е получен на тел.112.

Автомобил, марка ЗИЛ, паркиран в горната част на улицата, свързваща бул.„Русия" и ул.„Никола Петков", поради неизяснени причини тръгва на собствен ход в посока към булеварда. В него е бил служител на фирмата, извършваща ремонтни дейности на улицата - „Пътно строителство" АД. При потеглянето му шофьорът, 37-годишен мъж от Каварна, успял да настигне камиона и да издърпа 43-годишния си колега, който се намирал вътре. Опитите му обаче да овладее тежката машина останали без резултат, след което той скочил в движение. Поради големия наклон на пътя, камионът пресякъл двете платна на булеварда, след което ударил велосипедист с предна лява част и се спрял в дърво.

В интензивното отделение на МБАЛ-Добрич са настанени шофьорът на камиона и пострадалото дете. От падането мъжът е със счупени крайници и таз и множество натъртвания, но е без опасност за живота. 16-годишният велосипедист е с тежки травми и с опасност за живота. Пострадал е и служителят на фирмата - на 43 години от село Соколово. Той е настанен в неврохирургията с комоцио и травма на главата, без опасност за живота.

По случая е образувано досъдебно производство. Продължава работата по изясняване на фактическата обстановка, причинила тежкото пътно-транспортно произшествие, посочват от ОД на МВР - Добрич.