Нещо за четене - епизод 17: Христо Илиев - Фрагменти от цялото
Нещо за четене - епизод 17: Христо Илиев - Фрагменти от цялото / Дарик Добрич
"Нещо за четене" - епизод 17: Христо Илиев - "Фрагменти от цялото"
57069
"Нещо за четене" - епизод 17: Христо Илиев - "Фрагменти от цялото"
  • "Нещо за четене" - епизод 17: Христо Илиев - "Фрагменти от цялото"

В поредния епизод на рубриката по Дарик „Нещо за четене”, Сашо Серафимов представя "Фрагменти от цялото" на Христо Илиев. Това е втората книга на автора, посветена на йога, след "Затворът", издадена през 2006 г.

Христо Илиев е сред основоположниците на йога – школата в Добрич. Роден е през 1951 г. в с. Тянево. Член е на Дружеството на художниците – Добрич. Работи в областта на керамиката, малката и монументалната пластика.


"Книгата е моят начин да благодаря на тези, които по един или друг начин са ми помогнали да стана това, което съм. Написах я, защото съм убеден, че най-добрият начин да засвидетелстваш към хората, които са вървели по Пътя преди теб, обичта и благодарността си е като ги предадеш на тези, които идват след теб…" - споделя авторът.

„По улиците и в града на тази книга се разхождат хора, които мислят много поетично, тъй като самата йога практика, философия и учение е всъщност една красива форма на хармония между вътрешния и външния свят на човек. Не се занимавам и никога не съм се занимавал с йога, но книгата, която прочетох беше толкова близо до мен. Това е книга за моето вътрешно аз и обяснява много от моите представи за външния свят. Тя не е художествено четиво, нито документален разказ за йога, по-скоро това е приключение, в което главният герой е всеки отделен читател. Отдавна не бях чел толкова мъдри текстове, толкова простичко написани за много мъгливи неща в нашия живот” – казва за „Фрагменти от цялото” поетът Сашо Серафимов. Още от него - чуйте в звуковия файл: