Нерегламентираният превоз е най-големият проблем на ДАИ-Добрич
Нерегламентираният превоз е най-големият проблем на ДАИ-Добрич / Дарик Добрич
Нерегламентираният превоз е най-големият проблем на ДАИ - Добрич
38402
Нерегламентираният превоз е най-големият проблем на ДАИ - Добрич
  • Нерегламентираният превоз е най-големият проблем на ДАИ - Добрич

Нерегламентираният превоз е най-големият проблем на областния отдел "Контролна дейност - ДАИ", каза за Дарик началникът му Стефан Милев. По негово мнение между 50 и 100 са колите, които обслужват основно линии от съседни градове и села към Добрич, без лиценз и без да плащат необходимите данъци. Само един водач на такси без разрешително е заловен през миналата година, съобщи Милев. Направени са общо 5642 проверки на превозни средства, съставени са 1365 акта за административни нарушения и са издадени 1357 наказателни постановления.

Началникът на ДАИ уточни, че борбата с нелегалните таксита и необозначените леки коли, които возят на цената на билета, се състои основно в отказването на водачите от сивия бизнес. Той призова гражданите да избягват използването на този транспорт, който ограничава възможността на легалните превозвачи да инвестират в подобряване на автобусния парк, който е изключително амортизиран на територията на цялата област.

Седемте автогари в Добричко са били инспектирани през месец юни 2010 г., като в Балчик е издадено предписание за неизправна звукова уредба. Тя не е била поправена и при повторната проверка през август с.г., заради което е била издадена санкция на отговорния служител, след което техниката е сложена в ред, съобщи още Милев.

Нерегламентираният превоз е най-големият проблем на ДАИ-Добрич
netinfo
От октомври 2010-а полагането на теоретични и практически изпити за водачи на МПС се наблюдава с видеокамери, припомни началникът на ДАИ. Той няма наблюдения това да е довело до намаляване на желаещите да вземат свидетелства. Кандидат-шофьорите все пак са били по-малко през миналата - 5427 спрямо предходната 2009 г., когато са се явили на изпити 7325 души.

На слушателски въпрос дали синята зона в Добрич е инициирана от ДАИ, Стефан Милев поясни, че ведомството няма отношение към тази организация на движение, нито към нейния контрол. Зоната е въведена от общината и я обслужва специален отдел към кметството.

Чуйте мерките срещу нерегламентирания превоз, които взема ДАИ. Темата ще бъде обсъждана и на предстоящата сесия на ОС Добрич на 21 февруари. Част от разговора със Стефан Милев - в аудиото.