Не стигат стаите за съдиите
Не стигат стаите за съдиите / netinfo
Добричкият окръжен е изготвил предложение към Министерството на правосъдието да бъдат надстроени два етажа на сегашната съдебна палата, в които да се нанесе Административният съд, съобщи председателят на съдилището Енчо Енчев. Причината е, че стаите и залите вече са недостатъчни за всички магистратите.

„Административният съд в момента разполага с 10 стаи и една зала. За 10 месеца те са гледали 548 дела. Окръжният и районният съд през 2007-ма година са имали 10975 дела при 7 зали. Това е почти три пъти по-голяма натовареност” – поясни Енчев.

Добричкият окръжен съд е на второ място след Варненския в Апелативен район-Варна по натовареност и на първо по оставени в сила присъди, съобщи още Енчо Енчев. През 2007 година добричкото съдилище има само една отменена присъда. Всички останали обжалвани присъди са потвърдени или изменени.

Предстои всички съдилища от нашия съдебен окръг да се свържат с интернет връзка със съдилищата в Бургас и Стара Загора. Това ще стане по проект на правосъдното министерство.