Не шофирай смъртоносно!
Не шофирай смъртоносно! / netinfo

Не шофирай смъртоносно” е насловът на поредната акция против неразумното шофиране по пътищата в Добричка област на сдружение „Свети Мина”. Тя ще бъде реализирана от родители на деца с увреждания и майки от добричката тема на интернет форума „БГ Мамма”.

По данни на ОД”Полиция” 20 деца са ранени в Добрич при катастрофи за учебната 2006/2007 година, съобщи Красимира Обретенова – председател на УС на „Свети Мина”. 13 от тях са пострадали само през лятната ваканция. От началото на 2—7-ма година до момента в пътни произшествия в областта са загинали 22 души, 153-ма са ранените.

Акцията е в събота – 29 септември, в 12 часа на пешеходните пътеки до Математическа гимназия край градския парк. Съвместно със служители на Първо РПУ участниците в акцията ще спират водачите на автомобили и ще им раздават стикери с надпис ”Не шофирай смъртоносно”, „1 хамър+ 2 водки = на смърт” , „На зебра законът ме пази-пази ме и ти”.

Първата акция на сдружение „Свети Мина” беше проведена на 1 юни с помощта на „Президент такси” и „Експрес такси” под наслов „Намали скоростта, спаси дете”. Сега с началото на учебната година рискът от инциденти с деца по улиците на Добрич е голям, предвид нетолерантното отношение на водачите на автомобили при пешеходни пътеки тип „зебра”. Тази нетолерантност ежедневно е предпоставка за злополуки и с майки с детски колички, особено в района на градския парк и най-натоварените градски кръстовища, казват майките от сдружението.