Не пътуват пътническите влакове
Не пътуват пътническите влакове / Дарик Добрич

Пътищата в област Добрич продължават да са затворени за движение, съобщават от Областния съвет за сигурност по данни на дежурния в Областно пътно управление. По данни на ЖП гара Добрич днес не пътуват влаковете Варна - Добрич; Добрич - Варна; Добрич - Кардам, а влакът София-Добрич е със 100 минути закъснение.

Водоснабдяването е нормално на територията на пет общини, сред които и в областния център Добрич, където то е намалено, информират от ВиК. Без вода в община Добричка са 6 села. В община Генерал Тошево няма вода в селата Дъбовик, Кардам, Сърнино, Чернооково, Средина, Великово, Преселенци, Изворово. В община Шабла водното дружество отстранява авария в село Езерец.
По данни на „Енерго-Про" без електрозахранване към обяд в община Добричка са селата Божурово, Росеново, Овчарово,Сливенци, Ломница , Стефан Караджа, Ново Ботево. Заради скъсан далекопровод за село Спасово без ток в община Генерал Тошево са Малина, Методиево, Змеево, Снягово, Огражден, Горняк, Вичево, Спасово, Ал.Стамбoлийски, Сърнино, Средина, Сираково, Вичево, Бежаново - общо 16 села.

Обявеното бедствено положение на територията на общините Добричка и Генерал Тошево продължава.

Пътят Силистра - Русе е отворен за всички видове МПС, като за тежкотоварните веригите са задължителни, съобщиха от ОПУ Силистра. Възстановено е движението на МПС до 12 т по път I-7 от Силистра до границата с област Шумен и по път II-71 от Силистра до границата с област Добрич.