Не намалиха капитала на Добрички панаир АД заради ТПП
Не намалиха капитала на Добрички панаир АД заради ТПП / Дарик Добрич - архив

Капиталът на „Добрички панаир” АД няма да бъде намален, заради несъгласие на един от акционерите – ТПП- Добрич, стана ясно след проведеното Общо събрание на акционерното дружество. Според устава на дружеството решенията, свързани с промяна на капитала на компанията се взимат с пълно мнозинство.

По решение на Общинския съвет на Добрич беше предложено да бъде намален капиталът на „Добрички панаир” АД като се освободят и върнат от акционера община Добрич непаричната вноска, представляваща право на строеж върху 468 кв.метра в бившия „Разсадник”. Предложено бе още останалите акционери да се освободят от задължението за довнасяне на дължимите вноски – „Зърнени храни България”АД от 698 броя акции с номинал 1 000 лв., „Бялата лястовица”АД – от 349 броя акции с номинал 1000 лв. и да върнат на акционера ТПП част от паричните вноски, които съответстват на намалението на капитала.

Всички акционери с изключение на ТПП са одобрили предложеното намаление на капитала на „Добрички панаир” АД, което е направило невалидно решението заради липсата на мнозинство.

„Предстоят нови преговори и разговори, което ще доведе до забавяне на развитието на „Добрички панаир”АД само заради това, че ТПП проявява някакви други цели и интереси, които не съвпадат с интересите на общината и тези на останалите акционери” – коментира зам.-кметът Иван Колев.