Научна конференция за туризма и земеделието се провежда във ВУМК
Научна конференция за туризма и земеделието се провежда във ВУМК / Дарик Добрич

Висше училище Международен колеж ще бъде домакин на двудневна научна конференция по проблеми на образованието, туризма и земеделието, съобщават оттам. Събитието ще се проведе на 24 и 25 септември в зала 205 от 14.00 часа. Конференцията е част от календара на мащабните национални събитията по честването на 145 години Българска академия на науките, а добричкият колеж е Регионален академичен център към научния институт.

Форумът ще бъде открит от доц. Тодор Радев, който е координатор на Регионалния академичен център. Гости са кореспондент Димитър Димитров и проф. Гарабед Манисян към Икономическия институт на БАН.

На конференцията ще бъдат изнесени презентации и доклади насочени към аграрната наука, техническото образование, развитието на туристически дестинации, основни икономически проблеми. Научните изследвания ще бъдат представени от представители на членовете на Регионалния академичен център - Добрич, известни учени в съответните области, както и студенти.

Центърът в Добрич е създаден през септември 2013 година с подкрепата на общината. В него си партнират Добруджански земеделски институт, Регионален исторически музей, Търговско промишлена палата, както и местни компании в областта на енергетиката, новите технологии, земеделието.