Насърчават бизнеса в региона по европейски проект
Насърчават бизнеса в региона по европейски проект / Областна администрация Добрич

Възможности за експортно ориентирани фирми представи в Добрич Агенцията за малки и средни предприятия. На среща в Областна администрация експерти от Изпълнителната агенция представиха проекта "Насърчаване на интернационализацията на българските предприятия" и националния експортен портал - - www.export.government.bg.

Той дава възможност на българските фирми да получат необходимата им маркетингова информация и да осъществят връзка с потенциални партньори. Регистрацията в сайта е безплатна. Организиране на търговски мисии, бизнес форуми и участие в международни панаири и специализирани изложения са сред допълнителните възможности за безвъзмездна помощ на бизнеса по този проект. Предвидено е и организиране на обучителни семинари за повишаване капацитета и експортната ориентация на бизнеса в България. Проектът приключва през април 2013 г.

По време на информационната среща Областният управител на Добрич Желязко Желязков изрази надежда, че представителите на малкия и среден бизнес от областта ще се възползват от предоставените възможности, въпреки кризисния период, който изживява страната.