Наско от Б.Т.Р.: За нас е голяма радост, че ще свирим в Добрич
Наско от Б.Т.Р.: За нас е голяма радост, че ще свирим в Добрич / Дарик, архив

Б.Т.Р. и Джон Лоутън ще изнесат двучасов концерт на пл.”Демокрация” в Добрич на 28 юни. „За нас е голяма радост, отдавна не сме били в Добрич”, каза пред Дарик Добрич Наско от Б.Т.Р.

Хиляди пяха с Джон Лоутън и Б.Т.Р.

Добричките фенове ще чуят песните, които Б.Т.Р. правят с вокала на Юрая Хийп през годините,  едно или две парчета от самостоятелната кариера на Лоутън, както и някои от новите неща на Б.Т.Р. „Старите ни хитове също ще звучат, хората си ги искат”, каза Наско и допълни, че кметът на Добрич Йордан Йорданов без да се замисли казал ОК за проекта. „Новият ви кмет има познания в нашата област, което говори, че е слушал доста рок”, коментира фронтменът на Б.Т.Р.

Джон Лоутън и Б.Т.Р. на добричка сцена на 28 юни

„Ще ни липсва Камен бряг, ние направихме традиция посрещането на Джулая там, с добра организация и музика. Жалко е, когато се разваля едно такова нещо, но вината тотално не е в нас. В този смисъл много ме е яд, но няма какво да направим. Ще остане ли Каварна рок-столица – за съжаление отговорът ми е отрицателен. Това, което Цонко Цонев прави 12 години, и което се опитваше да направи за града, новото управително тяло дори не се стреми да продължи”, коментира Наско.

Той разказа, че Джон Лоутън живее между Лондон, Испания и България. Групата се е запознала с него в Лондон преди 13-14 години. Тогава Б.Т.Р. правили концерт за българската общност в рамките на мини фестивал, на който Джон Лоутън представял свой аблум. „Той остана до края на вечерта, за да ни чуе. Каза, че много му харесваме и ако един ден решим, той няма нищо против да направим нещо заедно. Две години след това Цонко каза: „Хайде да направим Джулай Морнинг в Каварна, а ние му отговорихме, че имаме точния човек за това. Обадихме се на Джон и той с удоволствие прие поканата. Оттам насетне нещата потръгнаха”, връща лентата назад Наско.