Народната певица Ваня Вълкова и Стунджи гостуват в Добрич
Народната певица Ваня Вълкова и Стунджи гостуват в Добрич / netinfo

Добричлийката Ваня Вълкова ще представи новия си самостоятелен албум, озаглавен "Когато думите свършват...". Концертът на народната певица е от 19 часа в зала „Добрич”.

Спациален гост на промоцията ще бъде барабанистът Стоян Янкулов-Стунджи. Участие ще вземат и Пейо Пеев-гъдулка; Темелко Иванов-кавал; Емил Халачев-акордеон; Димитър Льолев-саксофон; Петър Миланов-китара; Борис Таслев-бас, Антон Кръстанов-клавир.

„Когато думите свършват, музиката говори…, много хора знаят тази фраза, т.е. ние, музикантите говорим чрез музика” , споделя младата и очарователна Ваня Вълкова. „Допадна ми като заглавие точно за този албум. Това е трети мой самостоятелен албум с авторски песни – тракийски и добруджански.

Пейчо е аранжорът на всички песни, идеите са по скоро общи, отколкото мои или негови, първо обсъждаме каква като стил и аранжимент да е песента, а чак след това измислям песента …но мнението на Пейо винаги е било важно за мен, не случайно той е аранжорът на новия ми албум, имам му пълно доверие”, допълва певицата.

Пейо Пеев е български народен и фюжън музикант – гъдулар, композитор и аранжор, свири с едни от най – известните ни народни музиканти: Теодосий Спасов, Недялко Недялков, Петър Ралчев, Иво Папазов – Ибряма, Стоян Янкулов – Стунджи. Освен него в албума участват като гости и като основни музиканти няколко познати имена от джаз сцената: Стоян Янкулов – ударни, Борис Таслев – бас, Димитър Льолев – саксофон , Петър Миланов – китара. Поради това и повечето от песните в албума са в джаз аранжименти, в стил фюжън, а други пък са изцяло автентични народни песни, с помощта на народните музиканти в него. Специлно участие заема и акордионистът Петър Ралчев, който е част и от предните два албума на певицата.

„Музикантите, които съм поканила за записите на албума са много добри в това,което правят. Радвам се, че всички откликнаха на поканата ми да участват, най-вече за Стунджи – това ми е била една от многото музикални мечти , да участва в някой мой албум като гост , а и за напред се надявам и в други мои музикални проекти .” – допълва Ваня./wellmarked.wordpress.com/