/ netinfo
30-годишният Димитър  Димитров от Силистра, обвинен от Окръжната прокуратура във Варна за държане и разпространение на марихуана и амфетамини, както и за притежаване на незаконно оръжие и боеприпаси, ще търпи наказание 2 години лишаване от свобода при първоначален общ режим. Към ефективното наказание бе присъединена и глоба в размер на 5000 лева, информираха от Апелативна прокуратура – Варна.

Димитров се е признал за виновен  по всички обвинения на Окръжната прокуратура във Варна. За всяко от престъпленията му е наложено различно по срок  наказание, като той ще изтърпи най-тежкото, а именно 2 години лишаване от свобода  и глоба от 5000 лева.

60-годишна жена ще лежи в затвора за кражба

Престъпната си дейност осъденият Димитров е извършвал в периода от май 2016 до април 2017 г. , когато държал с цел разпространение и разпространил високорискови наркотични вещества на двама наркозависими. На 28 април 2017 г. при задържането му в автомобила, в който пътувал, у него са намерени наркотични вещества и огнестрелно оръжие със заличени номера - пистолет марка „Mauser“. В жилището му са открити боеприпаси и още наркотични вещества.

Осъдиха условно мъж от Каварна, използвал пред КАТ фалшива диплома за основно образование

Веществените доказателства по делото се отнемат в полза на държавата. Наркотичните вещества подлежат на унищожаване. В тежест на 30-годишния осъден наркоразпространител са и направените по делото разноски за близо 1000 лева.

Одобреното от състав на Варненския окръжен съд споразумение влиза в сила веднага.