/ Дарик Добрич
Предпочитаните места за бракосъчетание са градския парк, Стария Добрич и зоопарка
Все по-нарастващ интерес към услугата абонаментно поддържане на гробни места, отчитат от Обредния дом в Добрич, съобщи директорът на общинското предприятие Румена Маринова. Услугата включва почистване от треви, отпадъци, цветя, свещи, обработка с хербицид, окопаване, почистване на надгробните знаци два пъти месечно от работник в гробищния парк по утвърден график. Месечната такса за услугата е в размер на 20 лв. 

Идната седмица в гробищния парк ще започнат дейностите по благоустрояване, сметопочистване, окосяване и почистване на площите информира още Румена Маринова.19 хил.лв. са постъпленията от такси в направлението „Траурни обреди” от началото на годината до момента. Заложените постъпления по това перо до края на годината са в размер на 60 хил.лв.
 

Над 100 000 двойки са сложили брачни халки във Варна
DarikNews


В направлението „Радостни обреди” отчитат 130 сключени брака от началото на годината до момента в Добрич. До края на 2018 г. са заявени още 100 сватби с официални церемонии, включително и на датата 18.08. 2018 г. За около две трети от официалните сватби се предпочита тържествеността на ритуалната зала, информира още Румена Маринова.

Сред предпочитаните места за сключване на брак в Добрич са алея „Романтика” в градския парк, Стария Добрич и Центъра за защита на природата и животните.