Напрежение в ДПС - Добрич преди общинската конференция
Напрежение в ДПС - Добрич преди общинската конференция / netinfo

ДПС-Добрич ще проведе общинска отчетно-изборна конференция. Форумът е насрочен за 17.00 часа в сградата на НТС.

От месец юни в ръководството на градската организация има промяна, съобщи  областният координатор на партията д-р Ердинч Хаджиев. С решение на централното ръководство за временно изпълняващ длъжността председател е назначен Сали Помак, който заема мястото на досегашния общински лидер Гюрсел Кърнак.

От доста време в структурите на ДПС в Добрич има напрежение, призна Хаджиев. Освен това по думите му добричката организация е била капсулирана и трудно е работела с хората по кварталите. Според него от съществуващите седем местни структури реално работещи са били само 2-3.

През последните месеци броят на градските структури е увеличен от 7 на 15 с идеята да се извърши разширяване и промяна в ДПС-Добрич. "Полагаме основите на нещо ново, ще се опитаме да правим политика и да помагаме за решаване на проблемите на хората. Искаме партията работи с тях не само по време на избори", отбеляза Ердинч Хаджиев.

За конференцията тази вечер са излъчени 87 делегати, които ще изберат ново общинско ръководство на партията. Временният лидер Сали Помак обяви пред Дарик, че ще се бори за председателското място. Има ли други номинации и колко са те ще стане ясно по време на конференцията.

Цялото досегашно ръководство на ДПС - Добрич, в което влизат 19 човека, не е съгласно с начина, по който се провежда общинската конференция и ще оспори легитимността на форума пред Централното ръководство на партията, коментира за Дарик зам.-председателят на добричката организация Денис Номан.

Създаването на още местни структури в Добрич е станало без да има решение на партийното ръководство за ново териториално разпределение на местните организации, посочи Номан. Местните събрания по думите му са проведени без предварително обявен график и дългогодишни членове на движението са останали извън техните ръководствата.

На конференцията в Добрич е поканен зам.-председателят на ДПС Рушен Риза.