Нападателят на полицейски шеф в Силистра остава в ареста
Нападателят на полицейски шеф в Силистра остава в ареста / Дарик Силистра

Най-тежката мярка ”Засържане под стража” постанови днес Силистренски окръжен съд за 30-годишния Мартин Стоянов, който посред бял ден нападна и нарани с нож, пред сградата на полицията, началника на сектор БОП Илиян Великов. Мярката бе гледана по искане на Окръжна прокуратура Силистра, след като преди ден оттам привлякоха нападателя като обвиняем по делото.

Според прокурора по делото Ивелин Чефаланов, искането е направено предвид тежкия характер на престъплението и предвиденото в този случай наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода, както и заради опасността обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъплиние.

От своя страна служебният защитник на обвиняемия адвокат Валери Карапанайотов, не оспори мотивите на Прокуратурата, но подчерта, че обвиняемия има чисто съдебно минало.

Като взе под внимание мотивите на Прокуратурата и данните от разпитите на обвиняемия и свидетели на престъплението, въпреки рания стадий на досъдебното производство и чистото съдебно минало на обвиняемия, съдия Владимир Добрев постанови най-тежката мярка за неотклонение ”Задържане под стража”на Мартин Стоянов.

След приключване на заседанието адвокат Валери Карапанайотов заяви пред репортери, че на този етап липсват основателни мотиви за обжалване на решението на съда, за което е постановен тридневен срок.

Неотложните следствени действия по ръководеното от Окръжна прокуратура - Силистра досъдебно производство продължават, а следващото заседание на Съда по делото бе насрочено за 21 юни 2016г.