НАП  следи стоките с фискален риск в Добруджа
НАП следи стоките с фискален риск в Добруджа / Дарик Добрич

Съвместни проверки на територията на област Добрич бяха извършени от служителите на ТД на НАП Варна, ОД на МВР, Агенция по безопасност на храните и звено „Фискален контрол" при ЦУ на НАП София. Целта на проверките е да се пресекат канали за незаконен внос на стоки с висок фискален риск, тяхната реализация, както и опитите за укриване на данъци.

През изминалото денонощие е извършена проверка на търговец на стоки, определени като рискови. При проверката данъчните са установили стоки с неустановен произход и количество. Иззети са компютърните конфигурации и всички счетоводни и търговски документи, намиращи се в обекта. Към момента тече ревизионно производство на задълженото лице, наложени са и предварителни обезпечителни мерки. При установяване на данни за извършено престъпление, ще бъде уведомена и Прокуратурата.

„Съвместната работа с другите държавни институции, съпричастни в борбата със сивата икономика, дава все по-добри резултати. Проверките продължават, като усилията ни са насочени към своевременно пресичане на опитите за нанасяне на щети на бюджета. Към всеки опит за укриване и незаплащане на данъци, ще бъдем безкомпромисни", заяви директорът на НАП Варна Милена Колева.