НАП продава на търг 23 тролейбуса в Добрич
НАП продава на търг 23 тролейбуса в Добрич / НАП - Добрич

23 еднотипни пътнически тролейбуса са обявени на търг в Добрич, съобщават от Националната агенция за приходите /НАП/. Търгът е обявен за 7 юли, като стартовата цена за транспортните средства ще започне от 80 730 лева.

Дарик припомня, че на сесията на Общинския съвет през април беше представен  отчет за финансово-икономическите резултати на фирма "Тролейбусен транспорт", според които дружеството има задължения  в размер на 588 000 лева, като основната част от тях 553 000 са към НАП. За обезпечаването им са дадени 2 поземлени имота – ТИС "Гара Юг" и ТИС "Дочо Михайлов". В залог са дадени и наличните 23 тролея, както и системата за капацитивна енергия, която се състои от 24 дросели.

Освен тролеите на 7 юли данъчните ще продават на търг и поземлени имоти с площ от 1110 и 920 кв.м в Добрич. Оглед на имотите и тролейбусите кандидат-купувачите могат да извършат от 22 до 30 юни. На 25 юни добричките данъчни ще проведат нов търг, на който за публична продан са обявени помещения от пететажна сграда в центъра на Добрич. Сградата е  корпус №1 на бивш комбинат за битови услуги, построен върху държавно дворно място. Помещенията в сградата са обособени в 19 самостоятелни обекта, като на този търг цената им е с 30% по-ниска от обявената на първия търг. На предишния търг е закупено едно помещение за 18 180 лева, което е ползвано за аптека.

От началото на годината добричките данъчни са продали на търгове четири недвижими имота на длъжници, като постъпленията в държавния бюджет от тях са в размер на над 340 хиляди лева.

НАП продава на търг 23 тролейбуса в Добрич
netinfo