/ НАП
655 912 лева са постъпили в бюджета от началото на годината след 145 търга с тайно наддаване, проведени от отдел „Публични вземания“ при НАП Варна. 26 634 895 лева са събрани за първите три месеца на годината от фирми с просрочени данъчни и осигурителни задължения от обхвата на териториалната дирекция.

Мобилно приложение следи за неплащане на данъци

Публичните изпълнители са продали на търг джипа на добруджанец, отказал да заплати доброволно просрочените си данъчни задължения към бюджета. 40 кандидат-купувачи наддаваха за високопроходимия автомобил на търга, проведен в офиса на НАП в Добрич. Наддаването започна от 7 600 лева и достигна над 17 000 лева.

От НАП препоръчват всяка фирма или физическо лице периодично да проверяват онлайн за задължения, дължими към НАП и предадени от други институции, както и за образувано изпълнително дело.

Данъчни запечатаха дискотека в центъра на Добрич

Това става с безплатния персонален идентификационен код (ПИК) и с електронен подпис (КЕП) в Портала за е-услуги на НАП. В случай на финансови затруднения длъжникът може да предостави обезпечения и да обсъди с публичния изпълнител възможност за краткосрочно погасяване на дълга на части.