НАП Добрич
НАП Добрич / Дарик Добрич

 

Изминалата 2016 година е най-успешната по отчетени резултати за НАП Добрич през последните десетина години, съобщиха от местния офис на приходната агенция. Събрани са над 163 млн. лева  общо приходи от данъци и осигурителни вноски през годината.  Те са със 13.6 млн. лева повече в сравнение с 2015 година, което представлява ръст от 9.1%.

Приходите от ДДС достигат 12 млн. лева, а ръстът спрямо предходната година възлиза на 9 млн. лв.  Над 2% увеличение отчитат от местния офис на приходната агенция и при постъпленията от корпоративен данък, като през 2016 г. година в бюджета са постъпили 15.6 млн. лева. Приходите от осигурителни вноски /социални и здравни/ достигат 96 млн. лева. Увеличението при тях е с над 2 млн. лева спрямо година по-рано.
 
От началото на данъчната кампания 2017 до момента 540 добруджанци са декларирали доходите си, информираха още от НАП Добрич. 243-ма от тях са подали годишните си декларации по електронен път, като 144 са декларирали с персонален идентификационен код /ПИК/. Най-големият доход за изминалата 2016 година до момента е деклариран от земеделски стопанин и е в размер на 541 хил. лева.
 
 

Директорът на НАП Добрич Димитър Димитров и началникът на отдел "Услуги на клиенти"Антоанета Маринова
Дарик Добрич