Намериха трупа на безследно изчезнала жена, убита е от мъжа си
Намериха трупа на безследно изчезнала жена, убита е от мъжа си / Дарик Добрич

Обявената за безследно изчезнала Дарина Братоева на 36 години от каварненското село Раковски е умъртвена от съпруга си, съобщават от полицията. 47-годишният мъж с инициали Б.С. от град Любимец е направил пълни самопризнания затова, че е умъртвил съпругата си Дарина след възникнал скандал помежду им. След умъртвяването той е изхвърлил тялото в кладенец  в дворно място в Любимец.

Дарина и нейната майка Пенка Братоева на 78 години са обявени за общодържавно издирване през януари 2009 година като безследно изчезнали.

Мъжът е призован в Областната дирекция на МВР в Добрич на 1 декември.
Процесът на работа е продължил повече от 48 часа. Първоначално съпругът е дал показание, че Дарина сама е сложила край на живота си, като е скочила в река Марица, но поради буйните води на реката, той не е могъл да я спаси. При последвалите процесуално- следствени действия той е продължил да дава противоречиви данни по извършването на деянието. На 2 декември, около 18.00 часа мъжът е направил пълни самопризнания. За това е уведомена Областната дирекция на МВР Хасково и екипи на "Гражданска защита" са извършили проверка на посочения кладенец. Първоначално там са намерени кости от човешки скелет, а по -късно на 3 декември е намерен целия скелет, дамска чанта и лична карта на Дарина Братоева.

Мъжът е конвоиран до Областната дирекция на полицията в Хасково. По случая са работили служители на Главна дирекция "Криминална полиция" при МВР и Института по психология, както и служители от "Криминална полиция" - Добрич.

Майката на убитата жена все още не е открита.