Награждават музикални педагози в Албена
Награждават музикални педагози в Албена / netinfo

Диригентът на хор „Бодра смяна" - Светла Бешовошка и добричкият хореограф Стоян Господинов ще бъдат отличени за своята дейност по време на семинар, организиран от Международната фестивална програма "Приятели на България". Форумът се провежда в Албена от 18 до 20 юни. Стоян Господинов се награждава за своята разработка "Моето фолклорно училище". Специална награда на Синдиката на българските учители ще бъде връчена на Маргарита Русева - диригент на младежкия хор на СОУ „Св. Климент Охридски".

Трима ръководители на състави от София, Пловдив и Монтана получават специалната награда „Приятели на България" - едноседмичен престой в курорта Албена, по време Хоровия фестивал „Маестро Захари Медникаров",осигурена от Цветан Иванов - управител на Международната фестивална програма.

Днес е последният ден на семинара, на който вокални педагози, диригенти и ръководители на състави от цялата страна обсъждаха в Албена извънкласните дейности. Той бе организиран от Международната фестивална програма „Приятели на България", в партньорство с Министерство на образованието и науката и Синдиката на българските учители.