Наградиха победителите в конкурса „Библиотеката през моите очи”
Наградиха победителите в конкурса „Библиотеката през моите очи” / netinfo

В Регионална библиотека „Дора Габе” в Добрич се откри изложба от конкурса за детска рисунка на тема „Библиотеката през моите очи” за деца на възраст 6 до 18 години. Инициативата е по повод 65 години от създаването на библиотеката. В конкурса се включиха 67 деца от Добрич, Сливен и София. Целта на конкурса бе обогатяване със съдържание на прояви, подкрепящи грамотността, навиците за четене, развитие и изява на творческия талант на подрастващите, посочват от библиотеката.

Най-добрите рисунки, пресъздаващи представата на децата за библиотека, бяха
определени от жури в състав - художниците Недко Недков и Николай Тодоров, и представител на регионалната библиотека.

Отличените участници получиха грамота, книги, талон за безплатен читателски абонамент за 2016 г. за Регионална библиотека „Дора Габе” и включване на отличените им рисунки в предстоящо юбилейно издание на библиотеката. Всички останали участници в конкурса получиха грамота за участие и талон за безплатен читателски абонамент за 2016 г. за Регионална библиотека „Дора Габе”. Наградите бяха връчени  от директора на библиотеката Невяна Христова. Ето и имената на наградените.

Наградиха победителите в конкурса Библиотеката през моите очи
netinfo

I-ВА ВЪЗРАСТОВА ГРУПА:
Поощрителна награда - Магдалена Иванова 9 г., Ателие „Стела и Дара” при Общински младежки център „Захари Стоянов” гр. Добрич
Трета награда - Гергана Димитрова 10 г., Детска школа по изобразително изкуство с р-л Олга Иванова при Общински младежки център „Захари Стоянов” гр. Добрич
Втора награда - Дея Златева 10 г., Ателие „Стела и Дара” при Общински младежки център „Захари Стоянов” гр. Добрич
Първа награда -Мария Великова 8 г., ЧПГ „Леонардо да Винчи” гр. Добрич

II-РА ВЪЗРАСТОВА ГРУПА:
Първа награда - Йоана Костадинова 14 г., Ателие „Стела и Дара” при Общински младежки център „Захари Стоянов” гр. Добрич
Втора и трета награда не се присъждат.

III -ТА ВЪЗРАСТОВА ГРУПА
Първа награда
Евгения Паскалова 17 г. ,СОУ „Св. Климент Охридски” гр. Добрич
Втора и трета награда не се присъждат.

Журито определи две поощрителни награди за най-малките участници в конкурса, които са на 5 г. - Грациела Герасимова и Матей Йорданов от Ателие „Стела и Дара” при Общински младежки център „Захари Стоянов” в Добрич. Бъдещите читатели на библиотеката бяха допуснати за участие, въпреки че според регламента, конкурсът е за деца от 6 г. възраст.