/ netinfo
Историята на една майка в битката за живот на дъщеря й
Надежда за Надежда и Ева
96825
Надежда за Надежда и Ева
  • Надежда за Надежда и Ева
Надежда е една майка, която на крехките си рамене носи цялата мъка на света. Тя е имала щастлив дом, прекрасно семейство, хубава работа. Всичко това обаче се е изпарило за миг преди 13 години, когато при зловеща катастрофа загива съпругът й, а единственото й дете – 13-годишната Ева остава прикована на легло без да може да се движи и да говори. И така вече 7 години.

Срещи с хора като Надежда ти обръщат представата за света с хастара навън и за пореден път са доказателство, че животът с всичките му несгоди, предизвикателства и премеждия е най-великото приключение, че уроците, които ни предлага са  най-мъдрото доказателство, че нищо не е случайно и че вярата в Бог е тази, която крепи и в най-тежките моменти.

С  това интервю казвам и на себе си, и на вас – огледайте се – първо в себе си, а после и наоколо, често не е нужно да ходите надалеч, за да откриете герои като  Надежда, с която ви срещам. 

И понеже вярвам, че в живота няма случайни неща, попаднах на Надежда след дълго издирване, а се оказа, че тя живее в дом на метри от моя, дори и името й не е случайно – Надежда, за да я крепи по трудния й път. 

Това не е поредната сълзлива история, от която искаме да направим медийна сензация. Това е човешката драма на едно семейство, което с достойнство и смирение носи кръста си, което не моли за помощ и не търси състрадание.

Това е историята на една майка, която съсипана от мъка и отчаяние, въпреки всичко всяка сутрин благодари на Господ за добрината му, че детето й е останало живо през поредната нощ, а понякога е толкова отчаяна, че дори моли Бог да й отнеме рожбата, за да не се мъчи повече.

Разказваме ви я, за да я чуят повече хора и ако сърцето ви подскаже начин как да помогнете на Надежда и на Ева, как да направите дните им малко по-мъчителни и по-спокойни, направете го.

Публикуваме банковата сметка на семейството за дарения, въпреки че Надежда се притеснява от подобни жестове. Тя иска здраве, само здраве, за дъщеря си и за себе си и да може един ден да види Ева отново да проговори и да проходи.

Сигурно има начини някъде тук в България или в чужбина това да се случи. Надежда все още таи надежда, а ние й стискаме палци да успее в тази битка на живот и смърт в буквален смисъл и Ева да излезе победител.

Чуйте Надежда, майката на Ева, в откровен разговор с Таня Топалова:

Банкова сметка за дарения:
Експресбанк BG89TTBB94004626840099 Надежда Петрова Георгиева