Над 75 фирми ще участват на Пчеломания 2016
Над 75 фирми ще участват на Пчеломания 2016 / Дарик Добрич - архив

Днес се открива XIII-то специализирано изложение "Пчеломания". Проявата се организира под егидата на кмета на Добрич Йордан Йорданов, информират организаторите от „Добрички панаир” АД.

За пореден път вниманието ше бъде насочено към пчеларския сектор, като жизнено важен за България и Европа. И тази година Добрич ще се превърне в място за обмяна на опит, идеи, иновации от света на пчеларството, подчертават домакините.

До момента участие във форума са заявили над 75 фирми от страната и чужбина. Те ще представят най-модерното пчеларско оборудване и инвентар и богато видово разнообразие на мед и пчелни продукти. Директно ще участват фирми от Гърция, Сърбия и Турция. Очаква се организирано посещение на румънски фирми с цел обмяна на опит. Посетителите и гостите на изложението ще имат възможност да видят, договорят и закупят продукти от водещи производители и дистрибутори в бранша.

Официалното откриване е от 13.00 часа на 17 март в СК „Простор” в Добрич. Съпътстващата програма включва работни срещи на тема "Възможности за подпомагане на пчеларския сектор по ПРСР 2014 - 2020" и „Работа на пчелина през пролетта и подготовка за главна паша”. На официална вечеря на 17 март 2016г. от 19:30 часа  ще бъдат  връчени наградите на „Добрички панаир” АД.