/ Дарик Добрич - архив
6 455 684 лева просрочени данъчни и осигурителни задължения постъпиха по набирателната сметка на НАП до средата на юли след предприети действия от публичните изпълнители в местния офис на приходната агенция, съобщиха от ведомството. Ръководството на офиса е провело срещи с 74 длъжници, които имат просрочени задължения в размер на над 5000 лв.

Отново добричлийка спечели награда от Лотарията на НАП

Личните срещи и телефонният контакт с длъжниците на приходна агенция се налагат като един бърз и ефективен метод за насърчаване на доброволното изпълнение на просрочените данъчни и осигурителни задължения, подчертават от агенцията. От началото на годината 46 фирми от региона са поискали и получили от НАП-Добрич разрешение за неотложни плащания.

Бъдещите студенти се осигуряват здравно сами през лятото, напомнят от НАП

От НАП-Добрич съветват лицата и фирмите, които имат временни затруднения за заплащането на просрочени задължения, да потърсят контакт с публичните изпълнители от местния офис на агенцията, за да бъде намерен начин за тяхното разсрочване и да се избегне налагането на принудителни мерки за събирането им.

От НАП-Добрич съобщават още, че и през тази лятна кампания публичните изпълнители ще посещават обектите и ще изземат парични средства от касите на длъжниците, които отказват контакт с НАП и  не изпълнят доброволно своите задължения към бюджета.