Над 1 млн. лева са инвестирани  в добричката болница през 2008
Над 1 млн. лева са инвестирани в добричката болница през 2008 / netinfo

Инвестиции за над 1 млн. лева са направени в добричката болница през тази година, обяви директорът на болничното заведение д-р Жанина Калинкова. От тях 470 хиляди са осигурени от Министерството на здравеопазването. 80 хиляди лева са дарили на болницата пет от общините в региона – Добрич, Добричка, Балчик, Каварна и Крушари. С тези средства са закупени 3 нови диализни апарата за Центъра по хемодиализа.

Останалите направени разходи за сградния фонд и за нова лабораторна и диагностична апаратура са от собствените приходи на болницата, отбеляза д-р Калинкова.

Основно обновено през годината е инфекциозното отделение в болницата, което днес беше открито с водосвет. До края на януари ще завърши и ремонтът на отделенията по неврохирургия и неврология.

В рамките на междуболничното партньорство ШафхаузенДобрич тази година болницата е получила една нова операционна маса за отделението по ортопедия.

Амбицията ни за 2009 година е осигуряване на нов компютърен томограф, обяви още д-р Калинкова. Единственият апарат сега е на близо 8 години и се ползва денонощно.