/ Дарик Добрич
Български камерен оркестър – Добрич с диригент Алексей Измирлиев ще поднесе своя празничен концерт от 19.00 часа в Органова зала. В навечерието на светлите Рождественски и Новогодишни празници музикантите са подготвили специално подбрани творби от прочути композитори, в които по знак на диригента участва и публиката. В края на концерта ще прозвучи и традиционният "Радецки марш" на Йохан Щраус - баща.

В програмата: Джоакино Росини  - Увертюра към операта "Севилският бръснар"; Лерой Андерсън – серия произведения, сред които Синкопираният часовник и Пишещата машина със солист Стела Стойкова, както и Празникът на Бъглър със солисти: Теменужка Константинова, Ганчо Ганчев, Ирина Олшанска.

Ще прозвучат още Песента на Солвейг из сюита "Пер Гинт" от Едвард Григ; Две пиеси: Summertime и Swanee от Джордж Гершуин; Танц на часовете из операта "Джоконда" на Амилкаре Понкиели; и Валс "Приказки за Виенската гора" от Йохан Щраус – син.

Още един празничен концерт ще има днес в Добрич - децата от Вокална група „Златно зрънце“ са подготвили изява, наречена „Коледни ноти“. Техен ръководител е Мария Димитрова. Съставът от малки певци е към Музикална школа „Доминанта“. Концертът им започва в 18.00 часа в залата на Младежкия център.