/ Дарик Добрич
За осма година на 24 май ще се състои спектакълът "Лицата на Балчик", който ще бъде кулминацията на празника на Белия град.

Културен афиш

И тази година ще бъдат отличени 5 изявени личности с постижения в различни сфери на обществения живот в Балчик. Направено е допитване до гражданите кои са техните най-достойни съграждани, а имената им ще бъдат съобщени по време на вечерния концерт на 24 май. Ще бъдат прожектирани и 2-минутни филми за всеки един от отличените. Те ще получат дипломи от кмета Николай Ангелов. 

Любо Киров и Маги Джанаварова пеят на празника на Балчик
 
Орлин Павлов и квартетът 4Magic ще бъдат звездите на вечерния концерт. Водещата Милица Гладнишка анонсира участието на музикантите в ефектен видеоклип, промотиращ празничната вечер.
 
Носителката на титлата "Мис България" за 2006 г. и телевизионна звезда Славена Вътова ще е водеща на дневния концерт на площада пред Общината, където на сцена ще се изявят талантите на Балчик. 

Празникът по традиция ще започне с ученическо шествие и възхвала на Светите братя Кирил и Методий. Очаква се тази година кметът Николай Ангелов да обяви новия почетен гражданин на Балчик.