На 1 юни Албена черпи с безплатен аквапарк децата до 12 години
На 1 юни Албена черпи с безплатен аквапарк децата до 12 години / netinfo

Най-модерният Аквапарк в България – Аквамания, във ваканционно селище Албена, отваря врати на 1 юни. Входът за всички деца под 12- годишна възраст ще бъде безплатен, информират домакините. Възрастните пък ще могат да се насладят на атракциона с 50 процента намаление от цената за входа.

Организаторите подготвят тържествено откриване на атракциона, което ще започне в 10,00 часа.  Гостите ще бъдат посрещнати от аниматорите на хотел „Ралица Супериор”, преобразени в символите на Албена – Доди, Алби и Ири. На входа за всеки посетител ще има безплатен сладолед и напитка.

Сред най-интересните атракциони в Аквамания са 191-метровото “ТОРНАДО”, първо и единствено по рода си в Европа увеселително съоръжение от този тип, както и 77-метровата пързалка за отвесно спускане “FreeFALL”. Футуристичният воден парк е разположен върху зона, равняваща се на 5 футболни игрища и помества множество водни атракции за деца и възрастни. Канадска компания, лидер на световния пазар на водно - увеселителни съоръжения в страни от 6 континента, е проектант на пързалките.

Посетителите на парка имат възможността да влязат в завладяваща надпревара помежду си на четирите писти, с обща дължина от 315 метра на атракциона „ПроРейсър" или да изкачат 20-метровата кула и да изпитат тръпката от рафтинга на 183-метровия „Мамут". През територията на парка си прокрадват път „Мързелива река" и бързеите на „Дивата река". Паркът крие скалисти каньони, вълнуващи фонтани, водни оръдия и специални ефекти.

За най-малките Аквамания в Албена разкрива истински рай от цветове, детски площадки с причудливи космически същества и миниатюри на пързалките за възрастни.  Шеметни водни ефекти и фонтани ще отприщят въображението на децата в „космическата палуба на Костенурката" или в „Лагуната на лунния кратер". Разположен до детската зона е „Барът на Галактическия пилот", а просторният „Звезден тунел" е кръстопътна точка за решилите да отпочинат със свеж коктейл на сенчестата бар тераса.

Безплатен и неограничен достъп до Аквамания получават гостите, настанени в три хотела в Албена: „Примасол Ралица Супериор”, „Примасол Ралица Супериор Акваклуб” и „Вита парк”.

От 1 до 15 юни и от 1 до 15 септември промо цените за целодневен пакет са: за лица с ръст до 90 см – безплатно; за лица с ръст от 91 до 120 см - 10 лв.; за лица с ръст над 120 см - 25 лв.

Цените за целодневен пакет в силен сезон са: за лица с ръст до 90 см – безплатно; за лица с ръст от 91 до 120 см - 15 лева; за лица с ръст над 120 см - 35 лева; групов билет (5-има възрастни)- цена 150 лева.

Цените за полудневните пакети, след 14 ч., са с отстъпки.

При предварителна резервация на група от 15 човека се предоставя 1 безплатен вход.