Мъж прави „салто мортале” и убива другар по чашка
Мъж прави „салто мортале” и убива другар по чашка / netinfo
42-годишният добричлия Валентин Петков Василев ще бъде съден за непредумишлено убийство, съобщиха от прокуратурата. Той убил свой познат с каратистко изпълнение след запой в кръчма.

На фаталния 12 февруари 2008 година Валентин отишъл в заведение между блок 20 и 22 по улица „Дунав” и започнал да пие водка. Дошъл и приятелят му, който бил вече видимо пиян. Двамата се скарали и започнали да се псуват и обиждат. Валентин направил кълбо, за да докаже, че не е пиян. Той и жертвата си разменили по няколко удара, но били разтървани. Тогава пострадалият вдигнал един стол и понечил да го запрати по Василев. Той обаче направил салто и със стъпването на земята нанесъл удар в челюстта другия. Мъжът паднал и си ударил главата в стената. Извикани били полиция и Бърза помощ.

Раненият починал почти месец по-късно – на 15 март. Причината за смъртта е контузия на мозъка, довела до остра сърдечна и дихателна недостатъчност. Убиецът може да получи до 5 години затвор за определените като „леки” телесни повреди, нанесени на жертвата.