Мъж от село Василево с шест присъди е в ареста за изнасилване
Мъж от село Василево с шест присъди е в ареста за изнасилване / Дарик Добрич

Районният съд в Генерал Тошево задържа под стража 41-годишния Ас. Борисов от село Василево. Срещу мъжа е повдигнато обвинение за изнасилване на 40-годишна жена, извършено със сила и заплашване на 1 февруари 2016 г.

Жертвата живеела в село Василево, след като напуснала дома си в Исперих, тормозена от сина си. Пристигнала с влак до Добрич и на гарата се запознала с възрастна жена, която я приютила в дома си. През лятото на 2015 г. Ас. Борисов, който е роднина на домакинята, взел гостенката във Василево, за да помага на жена му в отглеждането на петте им деца.
Борисов изпращал пострадалата да работи на полето, после й намерил работа в сладкарски цех в Балчик, а заработените пари прибирал за себе си. През есента на 2015 г. Борисов продал жената на свой познат в тервелско село, който я държал заключена и я насилвал. Чрез дъщерята на мъжа тя успяла да се свърже със свои близки в Исперих, които я прибрали. Познат на Борисов обаче я видял в центъра на града, качил я в колата си и я върнал отново в дома му. На 1 февруари 2016 г. той многократно настоявал жената да излезе да работи на пътя като проститутка и я изнасилил. Няколко дни по-късно отново я продал на овчар в село Вранино, община Каварна, за 100 лева и една овца. И новият „собственик" започнал със сексуални насилия, които продължили шест дни. С хитрост пострадалата успяла да избяга, пристигнала в Добрич и подала сигнал в полицията.

Срещу Ас. Борисов се води следствено дело за трафик на хора с цел проституция. Осъждан е шест пъти, като последните три наказания от една година, година и половина и три месеца лишаване от свобода е изтърпял ефективно в затвора. Освободен е от затвора на 29 януари 2016 г. и два дни по-късно е извършил престъплението, в което го обвинява Районната прокуратура в Генерал Тошево.