Монтират скоби на  длъжниците на ВиК
Монтират скоби на длъжниците на ВиК / netinfo

Специални скоби ще монтира ВиК - Добрич по водомерите на длъжниците си. Съоръжението е предназначено основно за жилищните блокове, където няма как да се спира водата на целия вход, заради един или двама нередовни абонати - коментира управителят на водното дружество Величко Василев.

Около 1000 бройки от новото съоръжение са поръчани и в най- скоро време ще бъдат доставени във фирмата. Скобите вече се използват в Пловдив, Хасково, Стара Загора и са доказали ефективността си, уточни Василев.

За да се влезе в апартаментите на длъжниците, ще се ползва съдействието на прокуратура и полиция, предупреди още водният шеф. Има апартаменти със задължения над 1000 лева, натрупани в продължение на 5 или 10 години, уточни Василев. Той припомни, че дружеството има да събира около 8 милиона лева от нередовни абонати. 80% от длъжниците са битови абонати.

Акцията по поставяне на скобите ще започне още преди Великденските празници. Около 3000 абонати с неплатени сметки за вода по селата вече са изключени от водната система, съобщи още Василев.