Молебен за мир и благоденствие бе отслужен в храмовете
Молебен за мир и благоденствие бе отслужен в храмовете / Дарик Добрич
Молебен за мир и благоденствие бе отслужен в храмовете
63184
Молебен за мир и благоденствие бе отслужен в храмовете
  • Молебен за мир и благоденствие бе отслужен в храмовете

Молебен за мир и благоденствие на народа бе отслужен в храмовете в Добрич. Миряните препълниха храм „Свети Георги”, където службата бе водена от архиерейския наместник иконом Иван Дойчев и протойерей Стоян Димов.

”Нека Господ даде сили на българите да превъзмогнат тази криза. Аз дълбоко съм убеден, че тя е главният виновник за злините, които сполетях хората – тези самозапалвания, отнемането на живот. Ние нямаме право да отнемаме живота си, защото ние не сме го купили или получили като наследство. Животът е дар Божи, Бог ни е дал живота и той единственият, който може да ни го отнеме”, сподели пред Дарик отец Иван Дойчев. Той допълни, че молитвите към Бог са да укрепи вярата, защото ако човек има вяра в живота, той няма да върши тези дела.

Благодарствени молебени се състояха в цялата страна, по идея на президента Росен Плевнелиев, като молитвите бяха насочени към предпазването на хората от отчаянието и самозапалванията. „Трябва ни солидарност - точно тази лична, човешка, братска солидарност от сърце на сърце, от ръка на ръка, от човек на човек. Обществото се крепи на три основни стълба - религия, образование и семейство, а точно в момента хората имат нужда от повече вяра”, сподели преди дни президентът.

Чуйте думите на отец Иван в прикачения файл: