Мокри пътища, жълт код заради силен вятър
Мокри пътища, жълт код заради силен вятър / Dariknews.bg, архив

Пътните настилки в област Добрич са мокри. Видимостта е добра, температурите - положителни, информират от Пътното управление.

Жълт код е обявен за 11 области в страната, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН. В Смолянска област се очаква силен снеговалеж и поледица. В областите Кърджалийска, Ямболска, Хасковска, Сливенска, Бургаска, Търговищка, Разградска, Шуменска, Варненска и Добричка има опасност от силен вятър от северозапад - север, снеговалеж и поледица.

В област София периодично ще се спира движението на товарни моторни превозни средства по автомагистрала "Хемус" за почистване на пътната настилка. Периодично ще се спира движението по автомагистрала "Люлин", също за почистване.

Временно е спряно движението на тирове по магистралите "Хемус" и "Люлин", съобщи пресцентърът на МВР. Мярката е предприета заради започналото почистване на магистралите от натрупания сняг върху пътните платна, а действията се съгласуват с агенция "Пътна инфраструктура". Движението на леките автомобили и автобусите не е засегнато.

Дъжд вали в областите Монтана, Ловеч, Враца и в района на Дупница. Сняг вали на проходите Петрохан и Предела, в областите София, Смолян и в районите на Кюстендил, Берковица и Перник. Вятър духа в областите Плевен, Видин и Враца. Пътните настилки са мокри, заснежени, обработват се и се опесъчават.

Пътните настилки по магистралите "Тракия", "Хемус" и "Марица" са мокри.