Каратеките с Юлияна Гианти
Каратеките с Юлияна Гианти / Областна администрация
Млади каратеки от спортен клуб „Самурай“ Добрич посетиха Областна управа. Децата, заедно с техния треньор сенсей Димитър Христов получиха подарък от Юлияна Гианти – албум със снимки от посещението им в Аджигьол, Румъния, през есента на миналата година. Треньорът и възпитаниците на спортния клуб бяха част от групата, почела паметта на българските воини, загинали по време на Първата световна война и погребани в съседната държава. Пътуването до Аджигьол бе осъществено със съдействието на областния управител Красимир Кирилов по идеята на депутата Даниела Димитрова.

Юлияна Гианти заяви желание да възстанови църквата в село Еникьой, където е учителствал Васил Левски, както и да издигне паметник на Апостола на свободата. Тя изрази надежда, че родолюбивата инициатива – да се запознават младите хора с паметните места от българската история, ще бъде продължена.

От своя страна областният управител Красимир Кирилов заяви готовност за подкрепа и добави, че в съседна Румъния има много места, които са свързани с България, както с революционери като Ботев и Левски, така и със създаването на българската държава като Онгъла.