Млади тошевци помогнаха на връстник от поповско село
Млади тошевци помогнаха на връстник от поповско село / Община Ген.Тошево

Децата от Общински младежки съвет Генерал Тошево помогнаха на дете в нужда от село Долец, община Попово, съобщават от общината. Дни преди Рождество Христово, младите тошевци посетили 13-годшния Йоан, за чиято тъжна история научили от Facebook.

Оказва се, че момчето живее с баща си в село, в което няма нито един свой връстник. Дружи с едно куче, което му е и най-добрия приятел. Бащата на Йоан е безработен и е принуден да осигурява прехраната на семейството като бере гъби и билки в гората или като замества спорадично селския овчар. Двамата - баща и син, живеят без вода и ток.

Провокирани от историята, младежите от Генерал Тошево единодушно гласували да отделят средства от бюджета на младежкия парламент, с които  закупиили екип, яке, блуза, топка, лакомства и плодове за Йоан. Община Генерал Тошево осигурила кола, с която младежите посетили с. Долец и лично връчили дарението на детето. Те получили уверение от кмета на селото, че в началото на следващата година двучленното семейство ще бъдеподкрепено от Социални грижи в Попово за получаване на работа и жилище в общинския център.

Членовете на Общинския младежки съвет в Ген.Тошево са организатори и на акцията "Бъди Дядо Коледа за едно дете", благодарение на която ще зарадват с подаръци 35 деца от цялата община.

В навечерието на миналата Коледа Общински младежки съвет зарадва с дарение дете от с. Юпер, община Кубрат, припомнят още от община Ген. Тошево.