Младен Матеев: Няма умисъл при инцидента със срутената сграда
Младен Матеев: Няма умисъл при инцидента със срутената сграда / netinfo

Категоричен съм, че няма умишлени действия при инцидента със срутената сграда на СК по вдигане на тежести "Добрич", заяви за Дарик Младен Матеев. Той стопанисва кортовете "Изида" и е инвеститор на строителния обект в близост до съборената сграда. По-рано днес президентът на клуб "Добрич" Веселин Божков заяви пред Дарик че има умишлени действия при рухването на постройката и че причината е 8-9 метров ров, изкопан до стената й.

Изпълнител на строителните дейности е добричката фирма "Добруджа билдинг". Ще има комисия, която ще изясни причините за инцидента, каза Матеев и нарече "крайни" заключенията на Божков. "Аз милея за спорта в Добрич и е абсурдно да ме обвиняват в някакви умишлени действия срещу спортен клуб. Ако изкопът беше причина, то сградата щеше да се наклони настрани и да падне, а тя е рухнала направо", коментира Матеев. Той допълни, че сградата поначало е опасна, тъй като там при валежи се стича вода и има наноси.

Младен Матеев строи на мястото спортно-възстановителен център, в който ще има 30 хотелски стаи, конферентни зали и фитнес съоръжения.

Щангистите от клуб "Добрич" в момента са пренасочени за тренировки в залите на УСШ.