Млада жена загина при катастрофа, пътувала с шофьор без книжка
Млада жена загина при катастрофа, пътувала с шофьор без книжка / Дарик Добрич

26-годишна жена от село Нова Камена е загинала при катастрофа, информират от полицията. Тежкият инцидент е възникнал вчера, около 17.17 часа по пътя от село Нова Камена към село Войниково, обл. Добрич.

Челно са се сблъскали "Мерцедес" и "Ауди". Загиналата жена е пътувала в мерцедеса, който при удара се е разцепил на две. При извършената проверка в информационните масиви на МВР е установено, че водачът на колата – 37-годишен мъж от Варна няма шофьорска книжка. Той е шофирал с несъобразена скорост, изгубил е контрол над управлението и на сух участък се е блъснал челно в насрещно движещия се лек автомобил "Ауди" с добричка регистрация. При удара мерцедесът се е завъртял, напуснал е пътното платно и се разцепил напречно през средата. Жената е загинала на място, а шофьорът е настанен в добричката болница с порезни рани в областта на лицето, без опасност за живота.

При катастрофата е пострадал и водачът на другата кола, който е на 53 години от Тервел. Той е получил фрактура на крака и травма в областта на гърдите, няма опасност за живота му. От двамата шофьори е взета кръвна проба. По случая е образувано досъдебно производство.