Мият улици, за да не се усеща жегата
Мият улици, за да не се усеща жегата / Валентина Добринчева, архив

До края на седмицата ще продължи измиването на главни улици в Добрич, което прави почистващата фирма "А.С.А България", съобщи управителят на местния й филиал Григор Алексиев. Дейността е започнала още в началото на юли, а през август е особено активна и цели да се намали ефекта от жегата и запрашеността на въздуха, обясни той. Три цистерни излизат всяка нощ в 4.30 ч. и от тях се разпръсква вода по основни улици във всички райони на Добрич - по график, уточни Алексиев. Часът на миенето е избран заради малкото паркирали автомобили по това време на денонощието.

Срещу жегата и праха, всяка събота и неделя, се прави и оросяване с вода на улици и булеварди в Добрич - по обяд, за около 2 - 3 часа, отново с три цистерни, каза още той. През тази седмица предстои измиването и на "жълтите плочи" - от площад "Свобода" към Стара къща.

Следващото основно почистване в града ще бъде срещу празника му - 25 септември, и ще започне 5 дни преди датата, като ще бъдат обхванати всички централни площади и алеи - от сградата на община Добричка, през "Демокрация", "жълтите плочи" и "Свобода" - до зоната на бившия магазин 1001 стоки.