Милена Тодорова: Атмосферата на откриването на Параолимпиадата бе невероятна!
Милена Тодорова: Атмосферата на откриването на Параолимпиадата бе невероятна! / личен архив

„Прекрасно е да знам, че много хора ме подкрепят! Атмосферата на церемонията по откриването на Параолимпийските игри в Рио беше невероятна. Имаше изключително много доброволци, които ни поздравяваха, снимаха се с нас и танцуваха за нас. Чувствах се специална и се заредиха с много положителни емоции!” Това сподели пред Дарик добричлийката Милена Тодорова, която е българският представител в стрелбата на игрите.

Параолимпиадата бе открита снощи и ще продължи до 18 септември. Дисциплините, в които Милена ще вземе участие, са стрелба с въздушна пушка на 10 м.  R4 – прав, и R5 - легнал. В първата дисциплина R4 ще участват 29 мъже и жени, а във втората - 34. Квалификацията на първата е на 10 септември от 12.15 часа местно време, а финалът – от 14.45 часа. Второто участие на Милена Тодорова е на 13 септември. Квалификацията започва в 13 часа местно време, а финалът - в 15.15 часа.

България за първи път има представител в стрелбата на Параолимпиада. „Съперниците ми са много добри мъже и жени, които също като мен са взели квота през миналата година. В моя спорт нямаме yellow card и единственият шанс да участваме в Параолимпиадата е да си вземем квота”, допълва Милена.