Михаил Стоев с медал от българите в Украйна
Михаил Стоев с медал от българите в Украйна / netinfo
Паметен медал “15 години Асоциация на българите в Украйна” получи зам. областният управител на Добричка област Михаил Стоев в качеството му на председател на УС на Областното дружество на Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД. Отличието бе връчено на специална церемония в град Измаил от президента на Асоциацията Антон Киссе.

“Измаил не е избран случайно за домакин, тъй като в района има компактно българско население” – заяви председателят на българската община “Света София” в града Иван Маринов.

Тържеството, в което са участвали самодейни състави от бесарабските села в цяла Украйна, е било предшествано от научна конференция “Българите от Северното Причерноморие”. На нея са били изнесени научни съобщения от млади българисти от Русия, Украйна, Молдова и Полша.

Зам.-областният управител на Добрич Михаил Стоев е връчил на президента на асоциацията златна значка, която представлява картата на сегашна България. Сребърна значка е получил председателт на българската община “Света София” в Измаил Иван Маринов.