Михаил Стоев получава титлата „Бесарабски”
Михаил Стоев получава титлата „Бесарабски” / netinfo
Със специална титла “Михаил Бесарабски” ще бъде удостоен зам. областният управител на Добричка област и председател на Управителния съвет на областното дружество на Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД Михиал Стоев. Това съобщи по време на официален прием послучай 3-ти март – националния празник на България, в град Измаил, Украйна, първият зам. кмет на града Сергей Переверза. За статута на титлата ще има  сертификат, който ще бъде изпратен допълнително.

Наградата се връчва заради приноса на Михаил Стоев за развитието на българо-украинските отношения, за подкрепата на бесарабските българи в Украйна и за осигурените от него възможности в България да учат и работят бесарабски българи. Вече 6-а поредна година по  инициатива на Михаил Стоев българи от България заедно с българи от Украйна полагат венци и цветя пред паметника на Христо Ботев в Измаил.

Допълнителната премия към почетното знание беше дървен бокал, специално изработен от бесарабския българин Димитър Милчев, който се занимава с дърводелство. По стародавна традиция той беше напълнен с вино, от което отпиха многобройните гости за настоящите и бъдещи добри и ползотворни връзки. “Такива регулярни посещения поддържат усещането на бесарабските българи в Измаилски регион, че от родината им не ги забравят” – заяви  Сергей Переверза.