Местят коледния базар пред Стоматологията
Местят коледния базар пред Стоматологията / Дарик Добрич

Коледният базар ще бъде преместен на паркинга пред Стоматологията, съобщи за Дарик зам.-кметът Иван Колев. Причината е, че търговците са недоволни от избраното от общината място тази година – зад т.н. „коопчета”. По думите на Колев преместването на дървените къщички трябва да започне днес и да приключи за ден-ден и половина, като пред Стоматологията е осигурено необходимото ел.захранване.

През 2012 година коледният базар бе разположен на пл.”Свобода”, но с цел да се щади настилката от плочки на площада, тази година от кметството решиха мястото да бъде зад магазините на „Наркооп”. Базарът бе отворен на 28 ноември, но търговците не са удовлетворени от местоположението му.

„Все едно, че сме в някакъв заден двор, неугледно е, няма видимост, няма указателни табели, хората не знаят, че сме тук. Нямаме клиенти през тези няколко дни. Няма никаква коледна атмосфера и настроение на едно такова място”, оплакаха се пред Дарик търговци. Те са съгласни къщичките да бъдат преместени, като смятат, че на всяко друго място ще е по-добре за базара. Считат обаче, че пл.”Свобода” е най-удачното място, с най-голям поток от хора.